Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

MARIES BLOG OM SCLEROSEKOST maj 26, 2010

Velkommen
Velkommen til bloggen om sclerosekost. Bloggen henvender sig til scleroseramte og deres familier, som ønsker inspiration til sclerosekost i dagligdagen. Jeg håber, den kan inspirere andre scleroseramte og deres familier til at gå i gang med kostændringer, og at vi her kan dele erfaringer, gode idéer og opskrifter.

Her på bloggen finder du:

  • kostrådene til scleroseramte og links til al relevant information om sclerosekost på internettet
  • scleroserigtige opskrifter, bl.a. fra sclerosecentrene i Haslev og Ry, til opskrifterne er tilknyttet ernæringsmæssige råd
  • anmeldelser af “Sund mad ved sclerose”, “Kogebog for Laura”, “Rask af mad” og kostforløbet ved Haslev Sclerosecenter
  • ekspertinterviews om blodsukker, kostsammensætning samt betændelseshæmmende og betændelsesfremmende faktorer

GrøntsagerKostråd til scleroseramte
Bloggen tager udgangspunkt i kostrådene for scleroseramte, som er udarbejdet af læge Gunda R. Jensen og tilbydes på Sclerosecentrene i Haslev og Ry, som siden 2003 har udmøntet dem i sund, scleroserigtig mad. Kostrådene er sunde, og de giver sclerosepatienter en mulighed for selv at kunne gøre noget for at hæmme udviklingen af en kritisk, uhelbredelig sygdom.
Få et hurtigt overblik over kostrådene. Her er der også er henvisninger til, hvor du kan downloade dem i deres fulde længde, og du finder links til al relevant information om sclerosekost på internettet.

 

Opskrifterne
Jeg offentliggør opskrifter, som er udviklet efter kostrådene på sclerosecenterene i Haslev og Ry og supplerer med scleroserigtige opskrifter, som jeg selv udvikler eller finder andre steder. Til mange af opskrifterne tilknytter jeg ernærings-og sundhedsmæssige kommentarer.

Min historie
Jeg er uddannet cand.mag. med efteruddannelser i klassisk journalistik, webjournalistik og multimediejournalistik. Jeg har været på husholdningsskole og har som ung arbejdet et år som kok, så jeg interesserer mig for mad og madens næringsværdi og har, siden jeg fik sclerose, arbejdet på at integrere sclerosekost i dagligdagen med hverdagsmad, der er sund, let, billig og forholdsvis hurtig at lave. Det tager tid, overskud og somme tider tilbagefald at ændre vaner, og jeg er hverken  ”frelst” eller fanatisk, men tager livsstilsændringen et skridt ad gangen. Under Min historie kan du læse, hvordan jeg kom i gang med sclerosekost og under et kostforløb på Haslev Sclerosecenter fik vendt blikket fra begrænsninger til nye, spændende og langt sundere muligheder i madlavningen. Her kan du også finde personlige anmeldelser af “Sund mad ved sclerose”, “Kogebog til Laura” og kostforløbet ved Haslev Sclerosecenter.

Om bloggen
Blokken er startet på en efteruddannelse fra Journalisthøjskolen i, hvordan man skriver blogs på nettet med tekst, foto, levende billeder og lyd. Jeg laver bloggen ulønnet og uafhængigt af økonomiske interesser.

Til bloggens top og forside

 wordle

 

 

 

 

One Response to “MARIES BLOG OM SCLEROSEKOST”

  1. […] gennem hele perioden var: 1. Min historie 2. Kostrådene 3. Kender du quorn? 4. Om denne blog 5. Maries blog om sclerosekost (det første og nederste […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s