Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

QUINOA-SALAT august 12, 2010

Filed under: Quinoa-salat — Marie Breindahl @ 8:33 pm
Tags: , , , , ,

quinoasalatQuinoa – guddommelig superfood
Quinoa er en slags frø, der vokser i landene omkring Andesbjergene. Den findes i forskellige varianter, f.eks. rød, sort og gul. Den gule er velegnet til bagværk, eller du kan koge den og bruge den som tilbehør til hovedretter i stedet for ris. Den røde quinoa, som bruges i denne opskrift, smager mildt nøddeagtigt. Quinoa fungerer udmærket som erstatning for kød, fordi det har et højt indhold af protein, fibre og sunde fedtstoffer samt vitaminerne E og B, B6 og mineraler som kalk, kalium, magnesium, zink, kobber og mangan.

I Inkariget blev quinoa betragtet som en guddommelig plante. Ikke blot er den rig på næringsstoffer, den smager også skønt. Da jeg spiste denne ret, tænkte jeg, at hvis man kan finde så god mad som erstatning for kød, vil jeg ikke savne noget, tvært imod: jeg har fundet et bedre alternativ! Husk, at du under indlægget kan skrive dine egne kommentarer til retten.

Læs mere om quinoa. Læs også Lene Hanssons opskrift på quinoa-salat med porrer, som jeg har ladet mig inspirere af til udvikling af denne opskrift.

 

 

Ingredienser til quinoa-salatIngredienser
2 dl. rød quinoa
4 dl. vand
½ rød peberfrugt
70 g. sukkerærter
70 g. radiser
½ rødløg
3 spsk. grofthakket brøndkarse
Lidt salt, peber og citronpeber
1 avokado
2 spsk. sesamolie
saft af en lime

 

Fremgangsmåde
Skyl quinoaen, kog den efter anvisningen på posen, og lad den afkøle. Hak peberfrugt, sukkerærter, radiser og rødløg i tern. Hak brøndkarsen groft. Vend det hele med quinoa, sesamolie, presset lime og krydderier.  Pynt med avokado-skiver og dild.

Serveringsforslag
Quinoa-salaten smager skønt i sig selv, men kan også spises som tilbehør til fisk, kalkun- eller kylligefrikadeller eller marinerede og stegte kalkun- eller kylligefileter. Prøv for eksempel salaten til kalkunfilet vendt i hakkede mandler, som matcher quinoaens nøddeagtige smag.

Quinoa til morgenmaden
Bemærk, at quinoa også fås som müsli og flakes, så du kan få protein til morgenmaden, hvis du ikke spiser æg og bacon.

 

2 Responses to “QUINOA-SALAT”

  1. […] også opskriften på quinoa-salat. Print og e-mail:ShareEmailPrintFacebookLike this:LikeBe the first to like this post.   Skriv […]

  2. […] på denne blog: Blomkålssalat (romanesco – grøn blomkål) Grønkålssalat Rosenkålssalt Quinoa-salt Print og e-mail:ShareEmailPrintFacebookLike this:LikeBe the first to like this.   Skriv en […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s