Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

FRUGTSALAT MED SILKETOFU-CREME december 12, 2010

Frugtsalat med silketofucremeDessertcreme af silketofu
Silketofu giver mulighed for at lave kage- eller dessertcreme uden æg og fløde, men med samme farve og konsistens og en blød og rund smag af vanilje.
I stedet for æg og fløde får du proteinrig soya, som silketofu er lavet af.
Silketofu smager ikke af så meget i sig selv, men tager smag af det, du tilsætter den.
Vælg den faste silketofu, hvis den fås i flere varianter.

Ingredienser til creme (4 personer):
200 g. silketofu (fast)
30 g. flormelis
1 spsk. æblejuice
1 tsk. vaniljeessens (flydende)
Fintrevet skal af en økologisk appelsin

 

Fremgangsmåde:
Blend silektofu, flormelis, æblejuice, vaniljeessens og revet appelsinskal, indtil blandingen er jævn og cremet.

Anvendelsesmuligheder for cremen
Her har jeg brugt cremen som tilbehør til frugtsalat.
Den er også velegnet til andre kager og desserter, f.eks. varm æblekage.

Kreditering
Opskriften på silketofu-creme er udviklet af Haslev Sclerosecenter

Ingredienser til frugtsalat:
Frugtsalaten blander jeg af årstidens eller supermarkedets frugter og bær.
Mængden af frugterne afhænger af, hvilke frugter, jeg har, og hvor mange personer, jeg laver frugtsalten til.
Her har jeg til 4 personer brugt:

2 sharonfrugter
2 æbler
1 banan
400 g. vindruer
2 appelsiner
3 kiwier
150. g. hindbær
150 g. blåbær

Fremgangsmåde:
Skyl frugterne, fjern evt. skal og kærner. Skær dem i stykker a ca. 2 x 2 cm., og bland dem. Pynt med bærrene.

Variationsmuligheder
Der er mange variationsmuligheder til frugtsalat. Du kan bruge forskellige frugter, f.eks. kan du også bruge ananas, pære, fersken, mango, jordbær mm., og du kan bruge både frisk og henkogt frugt og tørrede morbær. Du kan blande frugtsalaten med Muscat-vin, og du kan tilsætte hakket mørk chokolade eller valnødder.

Du kan også spise frugtsalat til morgenmad
Frugtsalat spiser man som regel som dessert til hovedmåltidet. Hvis du laver rigeligt eller får frugter til overs, er det vidunderligt at spise yoghurt eller cultura med quinoamüsli og frugtsalat til morgenmad. Så får du farver, fibre, vitamin, protein og lidt fedt fra morgenstunden, hvilket er en sund kostsammensætning at starte dagen og fordøjelsen med – og det smager skønt!

Skyr med vanilje-smag
Ovenstående skrev jeg i 2010. Siden er skyr blevet mere og mere udbredt og forbedret.
Skyr med vaniljesmag er et sundt, velsmagende tilbehør til frisk frugt.
Skyr indeholder også protein, som mætter i længere tid – og det er godt, hvis du er på slankekur.
Tjek lige ingredienserne, og vælg et mærke, der ikke indeholder aspertam.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s