Her får du en af mine favorit-retter gennem mange år. Jeg serverede den for nylig for min underbo, Sanger-Bent, og skulle hilse og sige, at den smager kanongodt! Retten har også været en sikker succes til mange gæstemiddage gennem årene.
Ingredienser (4 personer):
600 g. kyllingekød (eller kalkunkød)
1 kg. kartofler
1½ rulle butterdej
et stort bundt persille
2 store løg
1 bæger cremefraiche
1 æggehvide
salt, peber, citronpeber
lidt olie
Fremgangsmåde:
Kyllingekødet skæres i små tern og blandes i en skål med grofthakket persille, to hakkede løg, olie, salt, peber og citronpeber. Blandingen stilles i køleskab og skal trække mindst ½ time.
Et ovnfast fad smøres med olie og fores med butterdej.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Læg halvdelen af kartoffelskiverne oven på butterdejen, fordel kyllingeblandingen ovenpå og læg endnu et lag kartofler ovenpå. Fordel cremefraiche over det øverste lag kartofler, og læg et låg af butterdej øverst. Pensel butterdejslåget med æggehvide.
Kyllingepie’en bages på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 70 minutter.
Server kyllingepie’en med grøn salat med dressing af olie, eddike og hvidløg.
Tak til Anni
Jeg fik opskriften af Anni Degn for ca. 20 år siden. Dengang kunne man ikke købe fileteret kylling, og det tog evigheder at pille fersk kød af en kylling, men trods den lange tilberedningstid elskede jeg retten, har lavet den mange gange og nyder, at man nu kan købe kyllingefileter.