Ingredienser:
185 g. tun i vand (én dåse)
100 g. økologisk skyr
2 spsk. citronsaft
2 spsk. økologisk mayonnaise
1 spsk. hørfrøolie
1-2 tsk. fintklippet frisk timian
lidt salt og peber
Fremgangsmåde:
Åben dåsen, og hæld vandet fra tunen. Mos den let med en gaffel. Bland alle ingredienser sammen.
Anret en skive rugbrød med salat, avokadoskiver og tunsalat. Pynt med lidt frisk timian.
Protein og fedt
Tunsalaten giver dig en ganske god mængde protein, fordi der er 18 % protein i tun og 10 % protein i skyr.
Hørfrøolien indeholder de vigtige Omega3-fedtsyrer.
Opbevaring
Opbevares på køl i en plasticbøtte med låg.
Andre idéer til pålæg
En læser har spurgt, hvad jeg anbefaler som pålæg på brød. Tunsalaten på avokado ovenfor er et bud. Ellers foreslår jeg:
- alle slags fisk
- kyllinge- og kalkunpålæg
- grøntsager
- humus, peanutbutter og tahin
Det ser rigtig lækkert og indbydende ud. Tak for input til lidt nemt og lækkert forårsmad.
Weekendhilsen
Bo
http://københavnrestauranter.dk/
Tak – og velbekomme.
Marie