Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

TUNSALAT MED TIMIAN april 7, 2011

Filed under: Tunsalat — Marie Breindahl @ 5:12 pm
Tags: , , , ,

tunsalatIngredienser:
185 g. tun i vand (én dåse)
100 g. økologisk skyr
2 spsk. citronsaft
2 spsk. økologisk mayonnaise
1 spsk. hørfrøolie
1-2 tsk. fintklippet frisk timian
lidt salt og peber

Fremgangsmåde:
Åben dåsen, og hæld vandet fra tunen. Mos den let med en gaffel. Bland alle ingredienser sammen.
Anret en skive rugbrød med salat, avokadoskiver og tunsalat. Pynt med lidt frisk timian.

Protein og fedt
Tunsalaten giver dig en ganske god mængde protein, fordi der er 18 % protein i tun og 10 % protein i skyr.
Hørfrøolien indeholder de vigtige Omega3-fedtsyrer.

Opbevaring
Opbevares på køl i en plasticbøtte med låg.

Andre idéer til pålæg
En læser har spurgt, hvad jeg anbefaler som pålæg på brød. Tunsalaten på avokado ovenfor er et bud. Ellers foreslår jeg:

  • alle slags fisk
  • kyllinge- og kalkunpålæg
  • grøntsager
  • humus, peanutbutter og tahin
 

2 Responses to “TUNSALAT MED TIMIAN”

  1. Det ser rigtig lækkert og indbydende ud. Tak for input til lidt nemt og lækkert forårsmad.

    Weekendhilsen

    Bo
    http://københavnrestauranter.dk/


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s