Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

PASTASALAT MED BØNNER OG KYLLING juni 25, 2011

Filed under: Pastasalat — Marie Breindahl @ 4:35 pm
Tags: , , , , ,

Ingredienser (4 personer) :
400 g. pastaskruer
400-600 g. kyllinge- eller kalkunkød
1 dåse salat-bønner (420 g)
250 g. grønne bønner
1 dåse majs (165 g.)
1 glas sorte oliven (114 g.)
1 glas grønne oliven (114 g.)
lidt hørfrø eller sesamfrø
salt og peber
lidt olie til stegning

*Pastaskruer: Vælg evt. Grainway pasta, som er et italiensk 100 % vegan-produkt, som indeholder henholdsvis grønne ærter, røde linser og kikærter. Ud over grøntsagerne indeholder de dobbelt så meget protein, dobbelt så mange fibre og 1/3 mindre kulhydrat end almindelig pasta.

Dressing:
2 spsk. hørfrøolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 brev salatpulver (Knorr)
1 tsk. Worcestershire sauce
1 tsk. dijonsennep

Fremgangsmåde:
Kog pastaen efter anvisning på posen, og afkøl den.
Skær kyllinge- eller kalkunkød i tern, tilsæt salt og peber, og steg dem i lidt olie. Afkøl dem.
Kog eller damp grønne bønner – højst 8 minutter, så de stadig har bid. Afkøl dem.
Bland dressingen og rør den godt sammen.
Bland alle ingredienser i en skål, og vend dressingen i.
Smag til med salt og drys med hørfrø eller sesamfrø – eller stil dem i en lille skål ved siden af, så man selv kan vælge, om man vil drysse det på.

Servering:
Servér sommersalaten med groft brød eller flute.
Sommersalaten er velegnet til madkurven, sammenskudsgildet eller som let sommerret.
Den holder sig et par dage i køleskabet.

Vegetarisk variation:
Hvis du foretrækker salaten vegetarisk, kan kyllinge- eller kalkunkød udskiftes med fetaost.

Næringsindhold:
Pastaen indeholder “hurtige” kulhydrater, men du kan evt. bruge fuldkornsskruer i stedet.
Du får protein både fra kylling, grønne bønner og salatbønner og fra hørfrø.
Både hørfrø og hørfrøolie indeholder omega3-fedtsyrer, som er vigtige, fordi kroppen ikke selv kan danne dem.

Tak
Tusind tak for opskriften til Debbie, som laver forbilledlig sund mad og er gavmild med sine opskrifter.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s