Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

BULGURSALAT august 19, 2011

Filed under: Bulgursalat — Marie Breindahl @ 8:22 pm
Tags: , , , , , ,

bulgursalatIngredienser (2 personer):
1 1/2 dl fuldkornsbulgur
3 dl. vand
1 tsk salt
3 spsk citronsaft
4 spsk hørfrøolie eller olivenolie
3 dl frisk persille
100 g agurker
200 g cherrytomater
2-3 stk forårsløg
lidt peber og evt. citronpeber

Fremgangsmåde:bulgur
Skyl bulguren gennem en si. Kom bulgur, vand og salt i en gryde.
Bring det i kog, sluk for blusset og lad det stå i vandet i 20 min., til alt vandet er absorberet.
Lad det afkøle (Tip: du kan evt. komme det i en si og skylle det med koldt vand).
Rør citronsaft, olie, salt og peber sammen og vend det i bulguren.
Skyl og skær augurk, tomater og forårsløg i små tern. Klip persillen i små stykker. Bland alle ingredienser.

Anvendelse:
Bulgursalaten er skøn i sig selv som forret, frokostret, vegetarret eller mellemmåltid.
Den er også god som tilbehør til kylling eller fisk.
Hvis du skal have den med på picnic eller til sammenskudsgilde eller bare har lyst til kød,
kan du skære stegt kylling i tern og blande det i salaten.

Kostfibre
Bulgur er lavet af hvedekerner. Der er 13% kostfibre i fuldkornsbulgur.

Tak – og opfordring til læserne
Tak til Hanne, som har bidraget med opskriften.
Du kan også få scleroserigtige opskrifter offentliggjort ved at skrive dem
under kommentarfunktionen.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s