Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

ARTISKOK – EN FRISK OG FESTLIG FORRET maj 6, 2012

Filed under: Artiskok — Marie Breindahl @ 9:09 pm
Tags: , , , ,

artiskokIngredienser (to personer):
2 artiskokker
et lille bundt grønne asparges
en tsk. grøntsagsboullionpulver

Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. kryddereddike
lidt salt og peber
1 brev salatpulver (Knorr)
1 tsk. Worchester-sauce
1 tsk. dionsennep
2 tsk. økologisk mayonnaise

Fremgangsmåde:
Artiskokken skylles og lægges i en gryde med kogende vand.
Kom 1 tsk. boullionpulver eller en boullionterning i vandet og lad det simre ca. 35-40 minutter.
Kom grønne asparges i kogevandet de sidste 5 minutter og kog dem med.
Bland dressingen og server den til artiskokken.

Sådan spises artiskokken:
Server én artiskok pr. person. Artiskokken spises ved at pille bladene fra et for et og spise det nederste lyse frugtkød fra hvert blad – dyppet i dressingen. Inderst/nederst sidder “hjertet”, som kan spises helt.

Tak til Debbie for opskriften.

Bliv sund og gammel med artiskok
Artiskok, som er en tidselplante, menes at være god for huden og leveren, hostestillende, hjertestyrkende, afgiftende, blodrensende og at modvirke væskeophobning. På Sardinien, hvor der dyrkes en masse artiskokker, lever en stor procentdel af befolkningen i over 100 år, så det er måske værd tit at spise artiskok, hvis man gerne vil leve sundt og længe.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s