Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

NY KOGEBOG: MS, KOST OG LIVSSTIL februar 16, 2013

MS, kost og livsstilMS, kost og livsstil er en ny, moderne kogebog med inspirerende opskrifter efter Gunda R. Jensens principper for sclerosekost. Bogen er udgivet med støtte fra Scleroseforeningen og er lavet af det unge par Lisbet Juul Daugaard og Kasper Vestergård Jensen. Kasper har selv sclerose og har stået for fotos, illustrationer og grafisk design. Billederne er dejlige og indbydende, og opskrifterne er inspirerende. Den kan købes via Scleroseforeningen og koster 249 kr. Ved køb af bogen støtter du forskning i sclerose. Se også bogens Facebook-gruppe med flere gode tips og lækre opskrifter og billeder.

Opskrifterne i bogen er hverdagsretter, som er sunde og lette at gå til. Det synes jeg er dejligt, for i det lange løb er det hverdagskosten, der betyder mest, og gør sygdommen os trætte, må det ikke være for kompliceret, men gerne sundt, grønt, let og sjovt. Jeg kan godt lide, at de har udskiftet fløde med Soya Cuisine – et råd, jeg gerne vil anbefale læserne at eksperimentere videre med. Bogen indledes med forfatternes egne erfaringer med at ændre kost og livsstil og indeholder derefter kapitlerne: Deller, dunser og fritter; Retter i gryde; Super supper; Ovnretter; Pandemad; Fyldte salater; Sovs, salsa og marinader; Sødt, sundt, lækkert; Bagt og boller; Pålæg; Dejlige drikke. Der er over 80 opskrifter, og siderne er behandlet, så de kan tørres af med en fugtig klud, hvis det bliver nødvendigt.

Jeg vil gerne anbefale bogen til scleroseramte, som interesserer sig for sund og let sclerosekost – og til alle I andre, som ønsker at spise sundt.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s