Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

OM DENNE BLOG maj 26, 2010

PyntegræskarVelkommen
Velkommen til bloggen om sclerosekost. Bloggen henvender sig til scleroseramte og deres familier, som ønsker inspiration til sclerosekost i dagligdagen. Jeg håber, den kan inspirere andre scleroseramte og deres familier til at gå i gang med kostændringer, og at vi her kan dele erfaringer, gode idéer og opskrifter. Du er derfor velkommen til at skrive dine egne kommentarer og forbedringsforslag til opskrifterne på bloggen eller tilføje dine egne opskrifter, idéer eller erfaringer med sclerosekost ved at bruge kommentarfunktionen under indlæggene. For at forhindre spam bliver indlæg først offentliggjort, når jeg godkender dem, men det vil jeg gerne gøre, hvis du er seriøs. Hvis du vil skrive til mig, uden at du ønsker din kommentar offentliggjort, kan du også bruge kommentarfunktionen.

På bloggen finder du:
Her er opskrifter, der er gode for scleroseramte, nogle er udviklet af sclerosecentrene, andre udvikler jeg selv eller finder andre steder. Under Kostrådene er alt, hvad andre har skrevet om sclerosekost, samlet, så det er let for dig at finde alle relevante informationer på Internettet. Under Min historie finder du personlige anmeldelser af bøgerne “Sund mad ved sclerose”, “Kogebog for Laura” og kostforløbet ved Haslev Sclerosecenter. Under flere af indlæggene har jeg ekspertinterviews, bl.a. om vigtigheden af stabilt blodsukker og om betændelseshæmmende og betændelsesfremmende faktorer.

Mit eget udgangspunkt
Jeg er uddannet cand.mag. med efteruddannelser i klassisk journalistik, webjournalistik og multimediejournalistik. Jeg har været på husholdningsskole og har som ung arbejdet et år som kok, så jeg interesserer mig for mad og madens næringsværdi og har, siden jeg fik sclerose, arbejdet på at integrere sclerosekost i dagligdagen med mad, der er sund, let, billig og forholdsvis hurtig at lave. Det tager tid at ændre vaner, og jeg er hverken ”frelst” eller fanatisk, men tager livsstilsændringen et skridt ad gangen. Jeg vil med denne blog dele mine erfaringer om nye kostvaner, der forhåbentlig mindsker trætheden og øger energien og i hvert fald er sund for os.

Om blokken
Blokken er startet på en efteruddannelse fra Journalisthøjskolen i, hvordan man skriver blogs på nettet med tekst, levende billeder og lyd.
Jeg laver bloggen på fritidsbasis, gratis og uafhængigt af økonomiske interesser, så når jeg anbefaler noget og linker til nogen, er det fordi, jeg mener det, da jeg ikke er betalt for at gøre det.

Opskrifter og ophavsret
Jeg har tilladelse fra direktør for Haslev Sclerosecenter, Brita Løvendahl, til at gengive sclerosecentrenes opskrifter.
Til mange af opskrifterne tilknytter jeg tips og råd om madens ernæringsværdi.

MarieBilleder
Jeg har selv taget alle billeder på bloggen og har ophavsret til dem. Dog er portrætbilledet taget af en fotograf, og dette billede er fotograferet af Aline Talatinian. Da min familie købte et fototelt fra Photogadget til mig, slap jeg for en masse vanskeligheder med lyssætning, skygger og urolige baggrunde, så jeg vil gerne anbefale fototeltet til andre madbloggere. Resultatet kan I se på madbillederne på bloggen.

Layout og sidebredde
Desværre fikserer WordPress-programmet, som siden er lavet i, ikke sidebredden. Layoutet fremstår derfor forskelligt alt efter, hvilken sidebredde din computer er indstillet til at vise. På computere, der er indstillet til stor sidebredde, bliver billederne trukket aflange, og layoutet kan fremstå som ikke fuldt ud venstrestillet, og på computere med smal sidebredde vil der forekomme store mellemrum mellem tekstafsnit. Fordelen ved fleksibel siddebredde er, at indlæggene står meget flottere, når du ser dem på smartphone, så du let finder dem og kan tage din smartphone med, når du f.eks. skal købe ind til retterne.

Store og små bogstaver i overskrifterne
Bliver du også irriteret over anvendelsen af små og store bogstaver i overskrifterne, når du læser siderne? Det skyldes temaet i WordPress-programmet, som siden er lavet i, og jeg kan desværre ikke ændre det.

Læs og udprint indlæggene enkeltvis
I dette program kan jeg ikke lave en print-venlig version til dig uden billeder, men hvis du vil læse og udprinte indlæggene enkeltvis, kan du bruge printfunktionen under indlæggene eller klikke på indlæggets grønne overskrift, så kun det enkelte indlæg vises. Klik på den store hvide overskrift for at vende tilbage til visning af hele bloggen. Klik på Share/e-mail for at sende en opskrift til en ven. Klik på Share/Facebook for at sende dine venner på Facebook et link til en god opskrift fra bloggen.

 

One Response to “OM DENNE BLOG”


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s