Maries blog om sclerosekost

Klik på overskriften for at komme til forsiden

TALLERKENFORDELINGEN juni 29, 2010

TallerkenfordelingenI FØLGE HASLEV SCLEROSECENTER BØR MÅLTIDERNE SAMMESÆTTES, SÅ MAN FÅR:

50 % grønt og frugt

  • 25 % fedt og protein

  • 25 % kulhydrat (korn, gryn og stivelse)

 

Her har jeg lavet kyllingefilet vendt i olie og hakkede mandler (protein og fedt), blandede grøntsager (grønt og frugt) og brune ris (kulhydrat/stivelse)

 

 

Grønt og frugt
F.eks. rodfrugter, asparages, blomkål, løg, broccoli, grønne bønner, spirer, hvidkål, champignon, karse, purløg, kinakål, salater, majs, peberfrugt, radiser, rødbede, savojkål, tomat, sukkerærter, grønne ærter, spinat, grønkål, rosenkål, spidskål, gulerødder, squash, porre, aubergine, blomkål. Diverse bær, tørret frugt, æble, pære, diverse meloner, blommer, appelsin, kiwi, ananas

Fedt og protein
F.eks. avokado, nødder, kerner og frø, koldpressede olier, oliven, økologisk mayonaise, bælgplanter, bønner, linser, kikærter, quinoa, fisk, fjerkræ, tofu, æg, konserves fiskepålæg

Korn, gryn og stivelse (kulhydrat)
F.eks. fuldkornspasta, brune ris, kartofler, brød, quinoa, hele korn, hirse, riskager, knækbrød, bulgur

Brug tallerkenfordelingen vejledende
Det kan være svært at tilrette hver enkelt ret efter tallerkenfordelingen, men brug den som ledesnor til at huske kostfordelingen. Jeg er personligt blevet opmærksom på, hvilke vegetabilske madvarer, der indeholder protein, bl.a. quorn, quinoa, linser og kikærter (humus), så jeg husker at få det med i mellemmåltiderne.

Rask af madRASK AF MAD

I følge bogen “Rask af mad” af Marianne Jäger og Carmen Villefrance er denne kostsammensætning (tallerkenfordeling) særlig velegnet til at modvirke betændelsesreaktioner som ved sclerose, til slankekure eller til en udrensningsdiæt.

I bogen kan du også læse om andre tallerkenfordelinger, som er henholdsvis balancerende og blodsukkerstabiliserende.

Se også min anmeldelse af bogen.

 

5 Responses to “TALLERKENFORDELINGEN”

  1. […] Her er et link til en intern side   Skriv en kommentar […]

  2. […] efter tallerkenfordelingen, dvs. med 1/4 kulhydrat, 1/4 fedt og protein samt ½ grønt og frugt. Klik her for at læse mere om […]

  3. […] alle, der interesserer sig for kostsammensætning og madens virkning på os. Her kan du bl.a. læse tallerkenfordelingen om, hvordan du skal prioritere kostsammensætningen, hvis du vil opnå øget balance, vægttab og […]

  4. […] mere om mellemmåltider og den ideelle kostsammensætning/tallerkenfordeling. Print og e-mail:ShareEmailPrintFacebookLike this:LikeBe the first to like this post.   Skriv […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s