Romanesco: grøn blomkål
Den grønne blomkål (romanesco) er et sandt lille kunstværk, som pynter op på middagsretten.
Den smager som en mellemting mellem blomkål og broccoli – dog mest som blomkål.
Ingredienser
200 g. grøn blomkål i små buketter
½ løg i små tern
1 spsk. rosiner
1 spsk. ristede knuste solsikkekerner
Dressing
½ dl. fromage frais
1 dl. A-38 1,5 %
sød fransk sennep
lidt sukker
salt og peber
Fremgangsmåde
Pluk blomkålen i små buketter. Hak løget. Hak solsikkekernerne og rist dem i lidt olie på en pande. Bland dressingen og bland det hele sammen.
Opbevaring
Blomkålssalaten opbevares i køleskab og holder i 3-4 dage. Ikke fryseegnet.
Variationsmuligheder
Grøn blomkål kan udskiftes med broccoli.
Vitaminer og mineraler
Blomkål har et stort indhold af kostfibre, C, K- og B6-vitamin, mineralerne fosfor og kalium samt pantotensyre.
Haslev Sclerosecenter
Opskriften er udviklet af Haslev Sclerosecenter – som broccolisalat
Andre sunde og skønne salater på denne blog:
Blomkålssne med ærter og sennepsdressing
Broccolisalat
Rosenkålssalat
Grønkålssalat med æble og granatæble
[…] andre grøntsagssalter på denne blog: Blomkålssalat (romanesco – grøn blomkål) Grønkålssalat Rosenkålssalt Quinoa-salt Print og […]
[…] Se også: Romanesco/grøn blomkålssalat […]